Рубрика: Информатика
Asus M3A32-MVP Deluxe WiF-AP Edition матична плоча
Автор: Бранко Атанасовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Од една матична плоча произведена во погоните на реномирана компанија како што е Асус секогаш се очекува да понуди врвни перформанси. Asus M3A32-MVP Deluxe WiF-AP Edition во целост го задоволува ова барање. Како основа на матичната плоча е искористен новиот чипсет на AMD-790FX во комбинација со AMD SB600. Во периодот кога процесори на Intel очигледно се здобија со предност на пазарот а AMD се обидува да го врати веќе загубениот сјај, оваа врвна high-end матична плоча е доказ дека битката уште долго ќе трае.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.