Рубрика: Автомобилска техника
Tata NANO
Автор: Љубиша Трипуноски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Дали појавата на Тата Нано значи навраќање на самите почетоци од појавата на автомобилот или само уште една епизода во рамките на егзистенцијата на човекот како најсовршено суштество на планетата? Дали можеби Нано ќе биде еден од зачетниците на воспоставување нови стандарди при создавањето нови автомобили по мерка на луѓето? Во секој случај, неодамна промовираниот модел Нано, предизвикува огромно внимание во светот и е тема со која уште (ќе) се занимаваат стручњаците од разни профили.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.