Рубрика: Информатика
Intel-игенција
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


45 nm технологија зема сé поголем замав. По четиријадрените, Интел ги претстави и процесорите од двојадрениот сегмент кои се и најинтересни за најголемиот број корисници. Новата гама ветува многу. И ако судиме според досегашните искуства и резултати, новата Core 2 Duo генерација сигурно ќе зачекори по патеките на успехот трасирани од претходната, засега сé уште актуелна, но веќе на залез, двојадрена генерација.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.