Рубрика: Информатика
Phenom...енално? Ќе покаже времето...
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Конечно, благодарејќи на помошта на IBM (кој извесно време наназад е технолошки партнер на АМД), АМД го официјализира преминот на 45 nm процес на производство на своите процесори со претставувањето на втората генерација PHENOM процесори. Дали конечно ќе биде фатен приклучок во трката со Интел?

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.