Рубрика: Екологија
Ефектот на стаклена градина
Автор: Тина Јаневска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Многу дебатираниот и озлогласен ефект на стаклена градина секојдневно ги втерува народите да размислуваат за својата иднина и постапките во сегашноста. Главното прашање е што е, всушност, ефект на стаклена градина и како да го одржиме во природните граници. Текстот што следува е само мал дел од целата приказна, но доволен за да размислите за последиците од модерниот начин на живеење.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.