Рубрика: Еурека
Линеарен MOSFET аудиозасилувач на моќност 1000W RMS на 1 ом со високи перформанси
Автори: Иван Поповиќ, Ванѓел Димановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Дали некогаш сте посакале стерео HI-FI засилувач кој можете во секој момент да го претворите во стерео PA засилувач, да приклучите на него преку 24 звучнички кутии и да озвучите кој било простор? Решението е пред вас: нашиот МОСФЕТ засилувач има трајна излезна моќност од преку 1000 вати, може да работи и на оптоварување помало од 1 ом (12 паралелно поврзани звучници од 8 оми), има врвен квалитет, а неговите димензии се само 10х10х10цм !!!

Технички карактеристики:

1000W континуирана моќност на оптоварување од 1 ом.
2000W пик излезна моќност.
Oднос сигнал/шум: >92dB.
Slew Rate (брзина на растечкиот раб): 20V/us.
Фреквентен опсег: 3Hz - 30kHz; ±1dB.
Фреквентен опсег: 3Hz - 100kHz; ±3dB.
Вградена функција на доцнење при вклучување на звучниците.
Излезна прекунапонска заштита.
Заштита од напојувања под 12V.
Избор за балансиран или небалансиран влез.
Можност за вградување на 12dB-ки активен филтер по желба.
Термичка заштита (заштита при прегревање).

 
Датотеки за преземање:
* најавете се за да можете да ги преземете датотеките

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.