Рубрика: Информатика
Инфоком 2007
Автор: Костадин Солаков
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Како и секоја година, така и оваа, во просториите на Скопски саем се одржа "ИНФОКОМ 2007 - Меѓународен саем на компјутери, телекомуникации, биро-опрема, аудио и видеоопрема и стручна литература". Податокот дека Саемот секоја година полека но сигурно губеше во својот квалитет и квантитет, и не е некоја новина. Но, за жал, оваа година воопшто и не можеме да зборуваме за што било друго, освен тоа дека ИНФОКОМ е светлосни години далеку од светските манифестации за информатичка технологија. Неверојатно малиот број учесници е главната карактеристика на нашата "најголема" и единствена манифестација од ваков тип.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.