Рубрика: Омнибус
Биомимикрија
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Опстанува само она што се прилагодува на околината. Новата научна дисциплина, биомимикрија му нуди поддршка на човекот да опстане и да си го подобри животот, нудејќи решенија од природата. Иако 'сржта на идејата е природата, неопходна е имагинација.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.