Рубрика: Автомобилска техника
Think City
Автор: Љубиша Трипуноски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Моделот Think city, како возило на електричен погон, не е уште едно концептно возило кое укажува на иднината, туку автомобил комплетно подготвен да одговори на секојдневните потреби и предизвици, особено во поголемите урбани места како еден добар придонес во борбата за решавање на сообраќајните проблеми. Производителот верува дека проблемот со високата цена (околу 20 илајди евра) нема да биде ненадминлив, особено за оние кои сакаат гордо да покажат дека активно придонесуваат во зачувувањето на животната средина, проследено со некои убави бенефиции.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.