Рубрика: Електроника
Колку вати е трансформаторот
Автор: Кирил Крстевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Ова е едно од најчесто поставуваните прашања кај електроничарите – аматери па и електроничарите професионалци, со оглед на тоа дека повеќето од нив само "протрчале" по предметите кои се однесуваат на електроенергетиката. Нашата цел е да направиме процена за моќноста на мрежен трансформатор користејќи едноставни мерења и инструменти.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.