Рубрика: Електроника
Школа за електроника: Релаксациски осцилатори (5)
Автор: Наташа Божиновска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4-6/2017.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Генераторите на правоаголни импулси можат да се конструираат и со стандардни ТТЛили ЦМОС интегрирани логички кола, со додавање неколку дискретни елементи. Постојат неколку основни шеми на овој тип на релаксациски осцилатори и тие ќе бидат разгледани во овој напис.

Клучни зборови:

Електрична шема на едноставен генератор на правоаголни импулси со TTL шмит инвертор

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4-6/2017. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.