Рубрика: Информатика
Позитивно хакерство
Автор: Ива Манова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4-6/2017.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Што е хакирање и што се хакери? Кои се нивните понуди? Која техника и алатки ги користат? Може ли хакирањето да биде етичко, па дури и корисно и што значи тоа?

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4-6/2017. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.