Рубрика: Астрономија и астронаутика
Дали европско-руската мисија ЕгзоМарс заврши предвреме?
Автор: Петар Лагудин
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4-6/2017.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Освен поставување сонда во орбитата околу Марс мисијата предвидуваше и спуштање на модул на површината на Марс, но, при реализација на спуштањето, модулот се оштети и врската со него е загубена!

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4-6/2017. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.