Рубрика: Електротехника
Одржување на бојлерот во домаќинството
Автор: Славко Стојковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Бојлерот, како и сите уреди кои се употребуваат во домаќинството, а и пошироко, имаат потреба од превентивно или од тековно одржување. Како главна електрична компонента во составот на бојлерот е неговиот електричен грејач. Тој по одреден временски период на употреба треба да се исчисти или, ако е потребно, да се замени со нов. Како се прави сето тоа читателите ќе имаат можност да се запознаат од написов што следува.

Вадење на термостатот

Одвртување на завртките од прирабницата

Вака изгледа грејачот по демонтажата

Завршно чистење на бигорот од грејачот

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.