Рубрика: Информатика
AutoScreen Recorder 3
Автор: Бранко Атанасовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


До пред неколку години програмите кои се користеа за креирање на едукативни аудио-видео запис и беа навистина малку по број. Но, како и за многу други области, денес на сите оние кои имаат потреба од ваков софтвер на располагање им стојат поприличен број на разновидни програми. Некои од нив се наменети за обични корисници кои имаат желба, или потреба, од снимање на каква било содржина од екранот на мониторот, додека пак некои други се наменети за професионалци. AutoScreenRecorder 3 е парче софтвер со кој создавањето на ваквите записи е релативно едноставно, иако самата програма располага со голем број на опции.

Уште на прв поглед очигледно е дека авторите на оваа програма завршиле одлична работа. Тоа што веднаш паѓа во очи е нивната досетливост, имено тие за некои функции на софтверот ги повикуваат вградените апликации во самиот Windows, што само по себе е одлично решение. Треба само да се навикнеме на идејата дека за некои операции користиме надворешна апликација.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.