Рубрика: Аудио и видеотехника
Shotgunмикрофон RodeNTG-3
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Шатган микрофонот е еден од основните инструменти кој треба да го поседува секој кој малку посериозно се занимава со аудио или аудио/видео продукција. Во овој број ви го претставуваме одличниот NTG3 на еден од реномираните производители на микрофони од овој тип, компанијата Rode.

Технички карактеристики:

Поларна карактеристика: супер кардиоида
Фреквентен опсег: 40Hz - 20kHz
Излезна импеданса: 25 Ω
Чувствителност: 30dB ± 2 dB (31,6 mV/Pa)

 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.