Рубрика: Информатика
Режисер – вие
Автор: Гоце Постоловски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Ако сликата вреди 1000 зборови, замислете тогаш колку вреди еден видеоклип. Простата математика вели 25 слики во секунда по број на секунди, па помножено со 1000…, пресметајте сами. Затоа ви претставуваме едно едноставно, бесплатно, а сепак моќно решение за креирање на видеоматеријали и нивно едноставно едитирање - Windows Live Movie Maker 2010.

Windows Live Movie Maker 2011 е дел од бесплатниот пакет кој Мајкрософт го смета за неопходен, па и така го именува - Windows Live Essentials 2011. Таму има многу корисни програми за блогирање, електронска пошта, организирање и едитирање на фотографии и видеа, а можете да го преземете и инсталирате цел или пак една по една програма. Овде ние ќе се задржиме на софтверот за креирање и едитирање на едноставни видеоматеријали.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.