Рубрика: Омнибус
Радиоаматерски информатор
Автор: Владимир Ковачески
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/1998.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Резултати од Републичкиот КБ - натпревар "Гоце Делчев" - 1998 година;
Почетоците на WW DX contest;
CQWPX - нови категории;
Меѓународни радиотелеграфски клубови;
DXCC 2000;
Правила за дипломата Israel's anniversary 50th;
Соларен циклус 23 во подем;
DX – информации;
Календар на меѓународни КБ-натправари

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/1998. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.