Рубрика: Информатика
ESBUnitConv – претворувач на мерни единици
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Барате материјали, стручни трудови и книги кои ќе ви помогнат во составувањето на вашиот семинарски или дипломски труд или, пак, податоци кои ќе ги поткрепат вашите напори за унапредување на вашиот бизнис. По долго интернет прабарување, нуркање низ библиотеките со стручна литература, го наоѓате токму она што ви требаше, но-проблем! Сите податоци се дадени во мерки кои не се метрички и поддржани во SI системот. Си велите нема проблем, ќе ги пресметам, конечно, за сè си има формула, но како ли беше? Со истиот проблем се судираат стотици илјади луѓе во светот, па токму заради тоа постојат и стотици компјутерски програми-претворувачи на едниници. Ние овде ви го претставуваме ESB UnitConv - токму вакво малецко програмче кое ќе ви помогне во пресметките.

Прозорецот од бесплатната, постара, верзија на конверторот

Новата верзија на конверторот има околу 300 нови димензии и единици и дополнителни можности за повеќе пресметки

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.