Рубрика: Информатика
Интелманија
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Следејќи го зацртаниот план и програм, а Интел ги претстави новите Core 2, Pentium E и Celeron процесори, со што се пополнуваат сите сегменти од првата 45 nm генерација. Сé е подготвено за Nehalem!

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.