Рубрика: Информатика
Seagate Barracuda ES.2 - тврд диск од 1TB
Автор: Бранко Атанасовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


За помладите читатели веројатно е незамисливо времето (не така далечно) кога тврдите дискови имаа капацитет од едвај неколку стотини мегабајти, а кој денес е дури и помал од РАМ меморијата на кој било модерен компјутер. Но, од тогаш до денес, капацитетот на тврдите дискови многукратно е зголемен, што е сосема логично ако се знае дека модерните апликации бараат сé поголем простор на дискот, почнувајќи од игрите, па сé до аудио и видеозаписите. Затоа не е чудно што производителите на тврди дискови на пазарот имаат понуда на модели со големина до еден терабајт. Во овој напис ќе го разгледаме моделот на компанијата Seagate Barracuda ES.2.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.