Рубрика: Информатика
R 700 на квадрат
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Со оглед дека трката со Интел на полето на процесорите е загубена за во догледно време, AMD ги уфрли своите џокери на полето на графичките картички. По две години, AMD (ATi) е повторно на врвот, и тоа во супертешката DX10 категорија! Radeon HD 4870 е побрза од GeForce 280 GTX, па на nVidia (засега) и останува да се потпре на своите SLI системи од две GTX 260 или две 9800 GTX.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.