Рубрика: Научна фантастика
Ин мемориам Артур Кларк
Автор: Васко Цацаноски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


На 18.3.2008, во Шри Ланка, почина Артур Кларк (Arthur C. Clarke), најпознатиот жив писател на научна фантастика, автор на светски познатата "Одисеја во вселената 2001" и идеен творец на системот на телекомуникациски сателити поставени во геостационарна орбита.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.