Рубрика: Електроника
Едноставен трепкач
Автор: Петар Аврамовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Изградете моностабилен мултивибратор, трепкач, со помош на само три компоненти: два транзистора и еден електролитски кондензатор. Да, возможно е... уверете се. Ова е сигурно еден од наједноставните трепкачи, замислете не содржи ниту еден отпорник. А функционира од прва.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.