Рубрика: Омнибус
Кратки информации
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1-6/2021.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Убавите цвеќиња се проучуваат повеќе; Површината на Венера е геолошки активна!; Научниците ја претворија чистата вода во метал; Грамофон TechDAS Air Force Zero; Која е најдолгата патека во Формула 1 досега?; Знаци дека вашиот телефон е хакиран; Најголемиот светски производител на батерии воведува натриум-јонски батерии; Засилувач Vanderveen Trans-SE10; Тешката форма на ковид ги нарушува когнитивните способности?; Талент – новиот аудиокодек на AEQ; Астрономите детектираа кружен диск околу екстрасоларна планета; Работи што во секоја минута се случуваат онлајн; Откриени нови типови на елементарни честички; Мегапроцесор побрз од суперкомпјутер; Што се огледува во визирот на Олдрин?

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1-6/2021. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.