ППК сервисот на ЕМИТЕР е наменет за поддршка на читателите – самоградители на електронски уреди. По навистина популарни цени нудиме плочки со печатени кола (ППК), самолепливи маски и програмирани чипови за електронските конструкции објавени во списанието и во нашите книги и брошури. На оваа страница е прикажан листинг на овие производи по години и броеви, а купувањето е овозможено преку нашата е-продавница (www.emiter.mk) во менијата “Печатени плочки (ППК)“, “Чипови“ и “Маски.

Сите производи од ППК сервисот на ЕМИТЕР се презентирани со фотографија и основни податоци за идентификација (за кој проект се наменети и во кој број на ЕМИТЕР е објавен тој проект) со што се елиминирани можните проблеми и непрецизности при одбирање и купување. Следете ги упатствата за купување и нарачаните производи ќе ги добиете на вашата адреса во најкраток временски рок.
Напоменуваме дека ЕМИТЕР не продава електронски елементи, кит-комплети, склопени модули или готови уреди. За тоа обратете се до фирмите и поединците кои тргуваат со електронски материјали - погледнете ги рекламите и малите огласи во списанието и на нашиот веб-портал.

П.С. Доколку некои плочки, маски и чипови ги нема во е-продавницата, а ги има во оваа листа и се достапни, тогаш можете да ги нарачате преку e-mail или телефон.

 


ЕМИТЕР 1/2012
Напис Шифра Цена Нарачај

100W сабвуферски засилувач за автомобил

ППК1201 120.00

Едноставен генератор на функции

ППК1202 60.00

Напојување за засилувач со TDA1557Q - I варијанта (само насочувач)

ППК1203 60.00

Напојување за засилувач со TDA1557Q - II варијанта (со стабилизатор)

ППК1204 60.00

Детектор на температура на мрзнење

ППК1205 60.00
ЕМИТЕР 2/2012
Напис Шифра Цена Нарачај

DC/DC конвертор за 12V/±35V

ППК1206 320.00

Индуктивен полнач за електрична четкичка за заби

ППК1207 60.00

DC/DC конвертор од +9V на -9V

ППК1208 60.00
ЕМИТЕР 3/2012
Напис Шифра Цена Нарачај

Аудионски КБ радиоприемник

ППК1209 60.00

Електронски регулатор за мини-дупчалка

ППК1210 60.00

Астабилен мултивибратор со ОЗ

ППК1211 60.00
ЕМИТЕР 4/2012
Напис Шифра Цена Нарачај

Студиски засилувач за слушалки - самолеплива предна и задна маска

MASK121 120.00

Студиски засилувач за слушалки

ППК1212 240.00

Електронски реглери за автомобил - Транзисторски реглер

ППК1213 60.00

Електронски реглери за автомобил - Струен регулатор

ППК1214 60.00

Електронски реглери за автомобил - Реглер со 555 и променлива хистереза на напонот

ППК1215 60.00

Синус-генератор

ППК1216 80.00
ЕМИТЕР 5/2012
Напис Шифра Цена Нарачај

Склоп за автоматска промена на фази

ППК1217 230.00

Електронски on-off прекинувач со еден тастер

ППК1218 60.00

Грамофонски предзасилувач со RIAA корекција

ППК1219 70.00
ЕМИТЕР 6/2012
Напис Шифра Цена Нарачај

Засилувач за слушалки со TDA1308 - самолеплива маска

MASK122 80.00

Засилувач за слушалки со TDA1308

ППК1220 90.00

Сигнал трасер

ППК1221 60.00

Сигнал инјектор

ППК1222 60.00
ЕМИТЕР 7-8/2012
Напис Шифра Цена Нарачај

Електронски мерач на бакнежи - самолеплива маска

MASK123 80.00

Електронски мерач на бакнежи

ППК1223 90.00

Серво-тестер

ППК1224 60.00

Димер за "неонки"

ППК1225 60.00
ЕМИТЕР 9/2012
Напис Шифра Цена Нарачај

Дигитален регулатор на моќност на AC потрошувачи - испрограмиран PIC16F84A

CHIP121 1600.00

Дигитален регулатор на моќност на AC потрошувачи - ППК А (двослојна)

ППК1226 280.00

Дигитален регулатор на моќност на AC потрошувачи - ППК Б

ППК1227 150.00

Далечински прекинувач со ИЦ зраци

ППК1228 60.00

Активна лауднес контрола

ППК1229 70.00
ЕМИТЕР 10/2012
Напис Шифра Цена Нарачај

Контролор на ниво на течност во резервоар

ППК1230 80.00

Аларм за врата од фрижидер

ППК1231 60.00
ЕМИТЕР 11/2012
Напис Шифра Цена Нарачај

Подобрен ESR-метар - самолеплива маска

MASK124 100.00

Универзален терморегулатор - самолеплива маска

MASK125 80.00

Бас-експандер - самолеплива маска

MASK126 80.00

Подобрен ESR-метар

ППК1232 90.00

Универзален терморегулатор

ППК1233 80.00

Бас-експандер

ППК1234 120.00
ЕМИТЕР 12/2012
Напис Шифра Цена Нарачај

Температурен конвертор за дигитален мултимер

ППК1235 60.00

Бас-експандер со симетрично напојување

ППК1236 100.00

Ограничувач на струја

ППК1237 60.00