Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

Рубрика: Омнибус

Голем успех на македонскиот иноватор на саем во Москва

Автор: Владимир Филевски

Објавено на: 17-04-2018 10:54 Од 5-ти до 8-ти април 2018 год. во Москва се одржа 21-виот Интернационален саем на иновации „Архимед“. Учествуваа 27 земји со над 700 иновации и пронајдоци. Саемот „Архимед“ е насочен кон стимулација на пазарот за откуп и лиценцирање на патентирани пронајдоци.
Иноваторот Марјан Ненов, член на Националната асоцијација на пронаоѓачи на Македонија (NAIM) постигна голем успех освојувајќи златен медал за својот пронајдок ECo Sun Central, постројка за колектирање на сончевата светлина и топлина, нејзина конверзија во електрична и топлотна енергија и дистрибуција до потрошувачите.
Националната асоцијација на пронаоѓачи на Македонија (NAIM) ги повикува сите заитересирани иноватори да се зачленат (www.naim.mk). Најинтересните иновации на члeновите на NAIM ќе бидат испраќани на бројни голeми саеми на иновации и пронајдоци во странство, каде ќе имаат шанса нивните идеи и пронајдоци да бидат забележани од странски фирми заинтересирани за инвестирање и производство. Следните саеми на кои можат да учествуваат членовите на NAIM се во Белград на 7-ми до 11-ти мај 2018 год. и во Чешката република од 20-ти до 22-ри јуни 2018 год.

Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk