Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

Рубрика: Медицина

На повидок компактни мозочни скенери (ВИДЕО)

Автор: Невенка Стојановска

Објавено на: 13-04-2018 12:28 Скенирањето на работата на мозокот вообичаено се прави со помош на електромагнетна резонанца. Скенерите од овој тип се со навистина големи и при нивна употреба потребно е пациентот да биде потполно мирен и неподвижен. Ова си има свои недостатоци при нивна употреба кај деца или пак кај пациенти коишто имаат потреба да се движат почесто.
Со цел ова да се надмине, група научници работат на развој на “преносен” скенер со мали димензии, што многу лесно се става на главата. При негова употреба пациентот може да се движи и извршува повеќе заадачи со што полесно се идентификуваат и мозочните региони што се активираат и се вклучени во работата.

Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk