Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

Рубрика: Аудио и видеотехника

Голем предновогодишен попуст на конекторите WBT

Автор: Владимир Филевски

Објавено на: 04-11-2017 11:08 Крцкања, шумови, непостојано ниво на репродукцијата на аудио сигналот... што би можело да биде причината за тоа? Пред да го однесете својот засилувач или ЦД-плеер на сервисирање, проверете ги конекторите! Извлечете ги и повторно ставете ги – и така неколку пати. Повторно пуштете музика – ако шумовите исчезнаа, тогаш причината за проблемите биле оксидираните контакти на конекторите или акумулираната нечистотија на нив. Ако не сакате повторно да поминувате низ истата досадна процедура, време е да набавите квалитетни конектори.
Германската фирма WBT повеќе од 20 години произведува конектори со највисок можен квалитет. WBT конекторите широко се застапени кај најпознатите аудио креации на производителите на high-end уреди. Наместо вообичаениот месинг (легура од бакар и цинк) за централниот спроводник во конекторот, во WBT конкеторите се користи само чист бакар и сребро, заштитен на површината со дебел слој од чисто 24-каратно злато нанесен директно, без меѓуслој од никел. Прецизната изработка овозможува перфектно налегнување на површините на контактите и бакарната жица од кабелот, практично без загуби во преносот на аудио сигналот.
Ноември е месец за голем попуст (25%) на конекторите WBT кај ексклузивниот македонски застапник Алфа Аудио, во стариот трговски центар Капиштец, локал 12. Контакт телефон (02) 320 9320, или посетете ја нивната веб-страница на следниов линк

комерцијална презентација
Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk