Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

Рубрика: Електроника

BM1Q00XFJ - интегриран контролер за DC/DC претворувачи

Автор: Горан Џамбазов

Објавено на: 05-09-2017 14:27ИК BM1Q00XFJ е во куќиште SOP-J8BM1Q001FJ и BM1Q002FJ се интегрирани кола што се користат за управување во AC/DC прекинувачките напојувања што работат во квази-резонантен режим. Кај квази-резонантните напојувања прекинувачкиот транзистор се вклучува и исклучува кога напонот и струјата на резонантното LC-коло имаат минимална вредност (или нула), што резултира со мали загуби на енергија и мала електромагнетска интерференција. Поради малите загуби на енергија, димензиите на ладилните тела за прекинувачкиот транзистор се мали, а со тоа се намалуваат и димензиите на целото напојување.
Главни карактеристики на BM1Q00XFJ се: квази-резонантен режим на работа, вградено стартно коло што може да работи со влезни напони до 650V, коло за мек-старт, работа до фреквенција од 120KHz, заштита од прекумерно оптоварување на излезот, мала потрошувачка на моќност во stand-by итн. Сместено е во куќиште SOP-J8, со димензии од 4,9mm x 3,9mm x 1,65mm, а главната примена му е во адаптери (напојувања), полначи на батерии, напојувачки степени во телевизори и други електронски уреди што се напојуваат директно од мрежен напон.
Во Скопје, колото BM1Q001FJ може да се набави во ГАЦ ЕЛЕКТРОНИК (тел. 02/2462-555).

комерцијален напис

Клучни зборови:
BM1Q00XFJ, интегрирано коло, DC/DC конвертор
ИК BM1Q00XFJ е во куќиште SOP-J8

ИК BM1Q00XFJ е во куќиште SOP-J8

Типична апликација со ИК BM1Q00XFJ

Типична апликација со ИК BM1Q00XFJEuroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk