Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 11/2007

Рубрика: Еурека

Тип: Научни и стручни трудови

Деловна комуникација и презентациски вештини, Како да бидете добар соговорник

Автор: Елица Перчинкова

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 11/2007

ЦЕНА: 130 денариДодади во кошничка
Во денешниот свет на брзи промени потребни се вештини за усвојување на нови знаења и технологии, но исто така и нивна практична примена. Добрите комуникациски вештини ќе помогнат да се надминат конфликтите, ефективно да се претстават идеите и проектите. Деловната комуникација е важна за успешно работење на една компанија. Добрите презентациски вештини ќе овозможат подобро претставување и подобрување на имиџот на компанијата. Најчесто успешните луѓе се и успешни говорници, но обратното не мора секогаш да важи. Вештината на говорење, ефективната деловна комуникација и презентациските вештини се дел од секојдневното работење. Овие вештини како и сите други се учат, само е потребна соодветна обука и желба за учење и промена.

Клучни зборови:
вербална комуникација, говор на телото, презентација, комуникациски вештини, тимска работа, успешни говорници, деловна комуникација, повратна реакција (фидбек).

Датотеки за преземање:

Деловна комуникација и презентациски вештини:
EMITER_11-2007_Delovna komunikacija.pdf

* најавете се за да можете да ги преземете датотеките

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 11/2007. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk