Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 6/2008

Рубрика: Еурека

Тип: Пронајдоци, иновации и нови теории

Унитарната лостова сила како алгебарска средина меѓу четирите фундаментални сили

Автор: Добри Караѓоргов

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 6/2008

ЦЕНА: 130 денариДодади во кошничка
Едноставниот Архимедов закон за лост може да се прошири во нова, сеопфатна теорија на физиката, која ги обединува сите сили во физиката: гравитацијата, нуклеарната сила и електричната сила во една унитарна сила. Сегашната, Њутнова физика е само делумно точна, а во некои делови е потполно неточна - како, на пример, формулата за гравитациската сила или Кулоновиот закон за електричната сила. Едноставниот лост, односно неговите краци изразени како рамнотежни растојанија, заедно со масите (или електричните полнежи) поставени на двата краја на краците од лостот и силите кои се појавуваат при тоа, се единствените потребни и доволни компоненти за да се обединат сите закони во физиката во една унитарна теорија.

Датотеки за преземање:

Унитарната лостова сила како алгебарска средина :
EMITER_06-2008_Unitarna lostova sila.pdf

* најавете се за да можете да ги преземете датотеките

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 6/2008. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk