Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 4-6/2017

Рубрика: Медицина

Вистината за една голема невистина

Автор: Калина С. Андонова

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 4-6/2017

ЦЕНА: 200 денариДодади во кошничка
 На 31 март 2017 година во престижното Британско списание за спортска медицина (British Journal of Sports Medicine), дел од групацијата BMJ (British Medical Journal) објавено е дека заситените масти не се причина за затнување на артериите и дека коронарната срцева болест е состојба на хронично воспаление за којашто може ефективно да се намали ризикот со здрав начин на живот, а не со лекови за намалување на холестеролот и со избегнување на масна храна.

Клучни зборови:
затнување на артериите, коронарна срцева болест, холестерол, статини

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 4-6/2017. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk