Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 4-6/2017

Рубрика: На граница на науката

Заблуди, измами и вистини: Дали Земјата е рамна плоча?

Автор: Петар Лагудин

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 4-6/2017

ЦЕНА: 200 денариДодади во кошничка
 Денес, кога несомнено се знае дека Земјата, како и сите други планети, има облик на топка, сплескана на половите поради ротацијата околу својата оска, сепак, некои луѓе , и покрај многубројните валидни докази, сè уште не можат, или не сакаат, тоа да го прифатат, и заговараат модел според кој Земјата е рамна плоча! Во овој напис, ќе ги спротивставивме аргументите на двете опции, гледајќи ги од неколку аспекти: од аспект на законите на физиката, од аспект на компатибилноста со она што ние го перципираме во секојдневниот живот и од аспект на тоа како ги објаснуваат појавите и процесите што се случуваат на Земјата. Така ќе покажеме дека опцијата Земја-рамна плоча е обична илузија, тотално надвор од вистинската наука!

Клучни зборови:
Земја, вистина, топка, измами, заблуди, рамна плоча, квази-наукаВака изгледа светот според рамноземјаните

Вака изгледа светот според рамноземјаните

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 4-6/2017. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk