Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 4-6/2017

Рубрика: Автомобилска техника

Работна температура на моторот

Автор: Томе Скендеровски

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 4-6/2017

ЦЕНА: 200 денариДодади во кошничка
 Нема фиксна бројка колкава треба да биде температурата на разладната течност во моторот со внатрешно согорување. Тоа зависи од многу фактори како што се годишното време, должината на релацијата на која возиме, оптоваеувањето на моторот, стилот на возење, типот на системот за ладење (отворен или затворен), староста на моторот итн. Но сепак постојат неколку параметри на коишто треба да се обрне внимание.

Клучни зборови:
мотор, engine, работна температура, подмачкување, прегреан мотор, подладен мотор

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 4-6/2017. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk