Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 4-6/2017

Рубрика: Автомобилска техника

Редовен мал сервис

Автор: Томе Скендеровски

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 4-6/2017

ЦЕНА: 200 денариДодади во кошничка
 Редовен мал сервис, или контролна проверка на автомобилот, е мал зафат што редовно мора да го практикува секој возач. Со него се превенираат околу 70% од дефектите на автомобилот (вклучително и тешки дефекти или хаварии)а:, а не чини ништо. За што се работи?

Редовните сервиси на нашиот автомобил се прават еднаш или двапати годишно. Но автомобилот го возиме секој ден и условот е тој секогаш да е технички исправен. Што ако незабележително моторот губи по малку од драгоцените течности што за него значат живот (на пр. моторно масло)? Ризикуваме тежок и скап дефект. Затоа, еднаш на 15 дена, потребно е да направиме мал сервис на автомобилот во сопствена режија. Што значи тоа?

Клучни зборови:
сервис, поправка на автомобили, гаранција, автомеханика, моторно масло, антифриз, “шофершајбна”, ветробран

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 4-6/2017. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk