Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 4-6/2017

Рубрика: Макетарство и моделарство

Бродомодел Билјана

Автор: Перица Поповски

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 4-6/2017

ЦЕНА: 200 денариДодади во кошничка
 Задоволството да се изгради сопствен модел и тој да заплови е навистина големо, особено за младите. Од тие причини, се одлучив во пресрет на летната сезона да опишам градба на еден многу едноставен бродомодел кој беше задолжителна задача на натпреварите за млади техничари. Се изработува од шпер плоча со помош на алатот од комплетите по Техничко образование.

Бродомодералството е техничка дисциплина со која се занимаваат голем број луѓе, повеќето поради забава и игра, а некои го прават тоа професионално. Доколку се градат бродомодели за натпревар, мора да ги задоволуваат најстрогите критериуми коишто се меѓународно регулирани, и преку натпревари, изложби, првенства и други манифестации да ги демонстрираат своите мајсторств, техничките и научните достигнувања од оваа област.
Бродомоделарството во светот е многу развиено и поради таа причина развиена е една голема индустрија за градење на полуфабрикати или готови – модели само да се стават во вода и да пловат. Сепак, задоволството да се изгради сопствен модел, и тој да заплови е навистина големо за секој млад човек, но и за возрасен. Бродомоделарството не знае за старосна граница, но мора да се води сметка за редоследот на градењето од почетнички модел кон с# посовршен тип на бродомодели. Од тие причини, се одлучив во пресрет на летната сезона да опишам градба на еден многу едноставен бродомодел.
Инаку, и тој е еден од неизцрпниот асортиман бродомодели на Хоби Салон, на одамна починатиот ентузијаст, Јордан Ангеловски. Со извесни подобрувања, со успех е изработен како полуфабрикат од страна на вработените во Народна техника во Битола.


Клучни зборови:
бродомоделарство, почетници, бродомодел, направи сам

Главни елементи и материјали:

шпер-плоча 3-4 mm
фурнир: 0,8 - 1 mm


Лепење на страниците од бродомоделот

Лепење на страниците од бродомоделот

Сечење на основата

Сечење на основата

________________________________________________________________________________

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 4-6/2017. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk