Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 4-6/2017

Рубрика: Столарство

Изработка на електрична гитара (3): Составување на електрониката

Автор: Илија Трајкоски

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 4-6/2017

ЦЕНА: 200 денариДодади во кошничка
Сместување на електроникатаПоследно продолжение од серијалот за изработка на електрична гитара во коешто ќе се фокусираме на составување и фино нагодување на гитарата. Со подготвеното тело и вратот за гитарата, останува да ги споиме, да го поставиме хардверот на телото и на вратот, како и жиците и електрониката.

Клучни зборови:
дрводелство, електрична гитара, направи сам, електроника, магнети, кобилица

Главни елементи и материјали:

Кобилица и магнети по избор;
Потенциометри: 500 килооми

Сместување на електрониката

Сместување на електрониката

 Капак за страничен џек

Капак за страничен џек

 Капак за кутија од задната страна

Капак за кутија од задната страна

 Капак за кутија од задната страна

Капак за кутија од задната страна

Изработената електрична гитара заедно со гитарски засилувач

Изработената електрична гитара заедно со гитарски засилувач

________________________________________________________________________________

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 4-6/2017. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk