Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 4-6/2017

Рубрика: Електроника

Школа за електроника: Релаксациски осцилатори (5)

Автор: Наташа Божиновска

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 4-6/2017

ЦЕНА: 200 денариДодади во кошничка
 Генераторите на правоаголни импулси можат да се конструираат и со стандардни ТТЛили ЦМОС интегрирани логички кола, со додавање неколку дискретни елементи. Постојат неколку основни шеми на овој тип на релаксациски осцилатори и тие ќе бидат разгледани во овој напис.

Клучни зборови:
осцилатори, релаксациски осцилатори, такт генератор, 74LC14, CD40106, CD4011

Електрична шема на едноставен генератор на правоаголни импулси со TTL шмит инвертор

Електрична шема на едноставен генератор на правоаголни импулси со TTL шмит инвертор

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 4-6/2017. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk