Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 4-6/2017

Рубрика: Телекомуникации

70 години Македонско радио (3)

Автор: Димац Митковски

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 4-6/2017

ЦЕНА: 200 денариДодади во кошничка
 Денот Д за префрлување на сигналите од Новиот радио-телевизиски дом беше 27 септември 1986 година, во 22 часот. И покрај сите направени подготовки, секогаш се поставуваше прашањето дали ќе се појават некои непредвидени технички проблеми и колкав ќе биде прекинот на програмата. На општо задоволство, прекинот на програмата беше само неколку секунди. Тоа беше факт што сите нас кои во тие моменти учествувавме во потфатот нä направи особено горди.

Клучни зборови:
Македонско радио, Радио Скопје, предавател, УКБ – ултра кратки бранови, РТС – Радио-телевизија Скопје

Снимање во студиото за класична музика М1

Снимање во студиото за класична музика М1

Тон – мајсторот Анастас Панајотов – Таше и продуцентот Мате Грујовски на снимање со новите миксети MCI

Тон – мајсторот Анастас Панајотов – Таше и продуцентот Мате Грујовски на снимање со новите миксети MCI

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 4-6/2017. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk