Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 4-6/2017

Рубрика: Информатика

Автоматско бришење на приватни податоци од веб-прелистувачи

Автор: Бранко Атанасовски

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 4-6/2017

ЦЕНА: 200 денариДодади во кошничка
 При пребарувањето на интернет, секој веб-прелистувач по дифолт ги меморира приватните податоци на корисникот. Тука се подразбира комплетната историја на посетените веб-страници, пребарувања, cookies и преземањата. Се разбира, нивното бришење може да се направи и рачно, но многу попрактично решение е нивното автоматско бришење. Само да напоменам дека при бришење на историјата на веб-прелистувачот, повторното вчитување на сајтовите ќе биде нешто побавно.

Клучни зборови:
приватност, веб-безбедност, електронски податоци, browser, веб-прелистувачи, бришење на податоци, Google Chrome, Opera, Mozilla Firefox, Internet Explorer

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 4-6/2017. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk