Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 4-6/2017

Рубрика: Информатика

Трајно архивирање на податоци

Автор: Зоран Ивановски

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 4-6/2017

ЦЕНА: 200 денариДодади во кошничка
 Иако во денешно време изборот на медиум за трајно складирање на податоците е голем, сепак не е лесно да се даде одговор – кое решение е вистинскиот избор? Дали се тоа SATA или SSD хард дисковите, или пак и обичното USB “стикче” ќе заврши работа? Да загребеме малку подлабоко под површината на ова актуелна дилема на колегата Томе…

Да, благодарение на дилемата на колегата Томе Скендеровски ја добивме идејата за овој напис. Всушност, темата сама по себе е актуелна, и веруваме дека и многумина од вас се исправиле пред истиот проблем – на кој и каков медиум да му го довери чувањето на податоците. Дали е се тоа SSD/SATA хард дисковите? Или и обичните УСБ “стикчиња” се доволно сигурно и трајно решение? Да погледнеме малку подетално...

Клучни зборови:
архивирање, податоци, хард диск, SSD. SATA, DVD, CD, Blu Ray, магнетна лента

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 4-6/2017. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk