Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 4-6/2017

Рубрика: Астрономија и астронаутика

Дали европско-руската мисија ЕгзоМарс заврши предвреме?

Автор: Петар Лагудин

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 4-6/2017

ЦЕНА: 200 денари



Додади во кошничка
 Освен поставување сонда во орбитата околу Марс мисијата предвидуваше и спуштање на модул на површината на Марс, но, при реализација на спуштањето, модулот се оштети и врската со него е загубена!

Клучни зборови:
Марс, истражување, ExoMars, мисија, ESA, ECA, европско-руска мисија

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 4-6/2017. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk