Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 9-10/2016

Рубрика: Информатика

Зачувување на променливи во фајл во C#

Автор: Александар Илиоски

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 9-10/2016

ЦЕНА: 130 денариДодади во кошничка
 Секојдневно користиме апликации кои што своите вредности ги зачувуваат и по нивното исклучување. Во овој текст ќе видиме еден од можните начини за постигнување на тоа. Доколку сте програмер, ќе можете да ја искористите идејата во Вашиот следен проект, додека пак читателите кои се корисници на вакви апликации, а не се занимаваат со програмирање, ќе имаат можност да се запознаат со проблемите и секојдневието на програмерите :).

Клучни зборови:
Application settings, Save settings in the application folder, C# .Net, Custom application settings, System.Reflection

Датотеки за преземање:

Целокупниот проект вклучувајќи ја и демо-апликацијата во Visual Studio 2015:
Emiter_C-netZaPocetnici_Prilog1.zip

* најавете се за да можете да ги преземете датотеките


Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 9-10/2016. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk