Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 9-10/2016

Рубрика: Информатика

Станува ли фејсбук опасно место?

Автор: Зоран Ивановски

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 9-10/2016

ЦЕНА: 130 денариДодади во кошничка
 Веќе неизбежниот Фејсбук, од сервис за дружење и комуникација, но и начин за пронаоѓање личности со кои бил загубен секаков контакт со текот на времето, во огромна мера им кумува на одредени девијантни појави чија експанзија добива алармантни размери! Како? Ќе видите во продолжението на текстов, наменет ДА УКАЖЕ И ДА ПРЕДУПРЕДИ НА ОПАСНОСТИТЕ И КАКО ДА СЕ ЗАШТИТИТЕ!

Спам-пораки, лажни огласи и видеоинтервјуа за работа, продажба на непостоечки производи (а продавач сте вие и без да знаете!), измами, наведување на Скајп-комуникација и наместо соговорник од другата страна, експлицитна содржина - уцена дека ќе се објави снимката како гледате такви содржини и слично… тоа е само еден мал дел од низата разни злоупотреби на интернетот во целина, на што кумува и неизбежниот Фејсбук.

Клучни зборови:
фејсбук, facebook, безбедност, заштита на профил, заштита на податоци, совети, интернет

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 9-10/2016. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk