Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 9-10/2016

Рубрика: Автомобилска техника

Топлотна вредност на свеќичките

Автор: Томе Скендеровски

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 9-10/2016

ЦЕНА: 130 денариДодади во кошничка
 Свеќичките се толку едноставни, а истовремено толку таинствени и необични. Впрочем, сè кај нив е необично, загадочно, несекојдневно. Многу тајни крие свеќичката. Една од нив е нивниот основен параметар, наречен топлотна вредност, кој е тема на овој напис. Интересни моменти ќе споделам со вас, драги читатели, кои се однесуваат на свеќичките кај автомобилските мотори – некои од нив познати, а другите помалку познати. Едноставно, прочитајте го текстот и здобијте се со основни сознанија за топлотната вредност, и за некои други, многу важни моменти за нејзиното височество – свеќичката.

Што е топлотна вредност кај свеќичките, зошто е толку многу важен параметар, како се дефинира, како се означува и зошто мора на него безусловно да се внимава, како и некои други, интересни факти за свеќичките, ќе бидат тема на текстот кој следува во продолжението.

Клучни зборови:
бензински мотор, свеќички, батериско палење, магнетно палење, enker

Основни делови на свеќичката

Основни делови на свеќичката

Толкување на ознаките за свеќичките BOSNA SUPER.

Толкување на ознаките за свеќичките BOSNA SUPER.

Толкување на ознаките за свеќичките NGK.

Толкување на ознаките за свеќичките NGK.

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 9-10/2016. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk