Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 9-10/2016

Рубрика: Електроника

Минијатурен полнач за литиум-јон батерија

Автор: Петар Аврамовски

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 9-10/2016

ЦЕНА: 130 денариДодади во кошничка
 Ако сакате да изградите едноставен, минијатурен и комплетно интегриран полнач за единечна литијум-јонска батерија, вие сте на вистинското место. Полначот е составен од само едно SMD интегрално коло и неколку придружни електронски компоненти, а поседува голема напонска стабилност и прецизност (± 1%) при голем температурен дијапазон на експлоатација (- 40 до +85°C). Излезниот напон од 4,2 V е во согласност со потребите за максимално дозволен напон на полнење на еден литиумски елемент, секако со приспособлив режим на работа: константна струја/константен напон и можност за програмирана промена на вредноста на струјата за полнење од 50 до 500 mA.

Клучни зборови:
Li-Ion, литиум-јонска батерија, полнач, SMD, MCP73812

Главни елементи и материјали:

Плочка: ППК1603
ИК: MCP73812

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 9-10/2016. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk