Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 9-10/2016

Рубрика: Аеронаутика

Антонов АН-2 Колт

Автор: Перица Поповски

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 9-10/2016

ЦЕНА: 130 денариДодади во кошничка
 Од идејата на О.К. Антонов во октомври 1940 година до конечната реализација изминале 7 години. Таа била реализирана на 31. август 1947 година кога се остварил првиот лет на пробниот пилот П.Н. Володин. Па некако од тој датум започнува победоносниот лет на овој грд двокрилец (Кукурузник – Пченкарник), кој се закити со слава на најпроизведуван авион со вкупно 18 000 авиони и користен за најразлични намени, вклучувајќи и воени дејствија.

Првата идеја за градба на Ан-2, лесен повеќенаменски двокрилец, ја предложил О.К. Антонов, уште во октомври 1940 г. Идејата била авионот да има можности за полетување и слетување на секоја неподготвена ливада или кратка полетно-слетна писта, да има носивост од 1000 до 1500 кг, лесно одржување, примена за воен и цивилен транспорт, земјоделие, патнички сообраќај.

Клучни зборови:
АН-2, историја на аеронаутика, авион, Антонов

Хидро верзија на АН-2

Хидро верзија на АН-2

Кутија од кит-комплет за изработка на макета на АН-2

Кутија од кит-комплет за изработка на макета на АН-2

Со помош на авионот АН-2 во сопственост на АК Скопје изведени се огромен број на падобрански скокови

Со помош на авионот АН-2 во сопственост на АК Скопје изведени се огромен број на падобрански скокови

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 9-10/2016. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk