Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 9-10/2016

Рубрика: Медицина

Опасности што демнат од синтетичките витамини

Автор: Калина С. Андонова

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 9-10/2016

ЦЕНА: 130 денариДодади во кошничка
 Витамините се есенцијални хранливи материи од суштинско значење за нормалното функционирање на целиот човечки организам. Секој од нив има своја одредена функција, а недостатокот од витамините може да има негативно влијание врз секој, па дури и на најмалиот орган во нашето тело. Тие се незаменливи борци што го чуваат и зајакнуваат имунолошкиот систем. Според некои научни докази, редовното внесување витамини е одличен начин да се спречат одредени болести, меѓу другото и оние потешките, како што се болести на срцето и рак. Но, постои разлика меѓу природните и синтетичките витамини, по кои посегнуваме, особено во зима, кога нема доволно разновидно овошје и зеленчук, или пак затоа што така ни е полесно!

Клучни зборови:
витамини, синтетички витамини, природни витамини, здравје, популарна медицина

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 9-10/2016. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk