Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 9-10/2016

Рубрика: Аудио и видеотехника

IBC 2016 Амстердам

Автор: Милчо Узунов

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 9-10/2016

ЦЕНА: 130 денариДодади во кошничка
 Запознајте се со најновите достигнувања во областа на продукцијата, прочитајте кои се новите видеостандарди и дознајте ги најновите производи на реномираните производители во видео и аудиопродукцијата, презентирани во Амстердам, на IBC 2016.

Речиси 50 години IBC (International Broatcasting Conference) претставува место за промовирање на новите достигнувања во областа на аудиовизуелните технологии. Почнувајќи од Англија, во далечната 1967 година, IBC го сочинуваа само 500 делегати и не повеќе од 32 компании што ги изложуваа своите иновации во аудиовизуелните технологии. Само неколку години подоцна, IBC почна континуирано да расте и да се сели во поголемите градови низ Англија, трагајќи по доволен капацитет на хотелски соби и простор за презентација на компаниите што доаѓаа од целиот свет. Во 1992 година, по долги анализи IBC се стационираше во RAI Амстердам, каде што и денеска се одржуваат најзначајните конференции во оваа област, предводени од светските здруженија како: IABM, IEEE, IET, PTS, SCTE и SMPTE. Оваа година, овој централен настан се одржа од 8 до 13 септември.

Клучни зборови:
Амстердам, IBC 2016, IP протокол, SDI инсталации, UHD 4K

Дел од саемскиот штанд на компанијата MATROX

Дел од саемскиот штанд на компанијата MATROX

Милчо Узунов пред големиот CLEDIS дисплеј

Милчо Узунов пред големиот CLEDIS дисплеј

Прозирен под каде може да се забележат IP каблите

Прозирен под каде може да се забележат IP каблите

Дел од саемскиот штанд на компанијата LIVESTREAM

Дел од саемскиот штанд на компанијата LIVESTREAM

Опрема за велосипедисти за камерите GOPRO

Опрема за велосипедисти за камерите GOPRO

Аудио конзоли од производителот  YAMAHA

Аудио конзоли од производителот YAMAHA

Аудио конзоли

Аудио конзоли

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 9-10/2016. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk